Україна продовжує боротися за острів Зміїний, який намагаються окупувати російські війська. Наші захисники боротимуться стільки, скільки потрібно.

Про це в ефірі Всеукраїнського телемарафону повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Острів Зміїний, фото: скріншот з відео

Він зазначив, що острів має стратегічне значення як для України, так і для російських окупантів. Це дозволило б їм контролювати надводну і повітряну обстановку в південній частині країни.

Також, цей об'єкт стратегічно важливий тим, що Росія туди може висаджувати тактичний морський десант, тому не можна допустити цього.

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Також, генерал-майор Кирило Буданов заявив, що це єдиний регіон, через який російські окупанти можуть висадити десант на територію Придністровського регіону Молдови.

"Той, хто контролює острів, може в будь – який момент заблокувати рух цивільних суден у всіх напрямках на південь України... Острів Зміїний-це територія України, і ми будемо боротися за неї стільки, скільки нам буде потрібно. Це стратегічно важлива точка, щоб відкрити торгові морські шляхи, завозити нам зброю і виключити будь - які можливі військові дії Росії на території ПМР, з якої вони можуть атакувати західну частину України", - зазначив начальник ГУР МО України.

Воїни ЗСУ. Фото: Telegram

Острів став по істині легендарним з першого дня війни, і російські сили повинні піти звідти. Коли ЗСУ почнуть наступ-поки що невідомо, але залишається надія, що відбудеться це найближчим часом.

Нагадаємо, що пропагандисти отримали нову методичку про "зомбування" свого народу: розповідають про перевагу української армії

Раніше повідомлялося, що українець змінив мантію судді на камуфляж: міг з дітьми виїхати за кордон, але став на захист земель від окупантів

Також, Україна буде справлятися з наслідками війни ще 100 років-Олаф Шольц