Стало відомо про те, що можливо в України скоро поставиться ще більше РСЗВ "HIMAR". З їх допомогою Збройним силам України вдасться набагато швидше подолати російських окупантів.

Про це розповів контр-адмірал Військово-Морських сил США Джон Кірбі в невеликому інтерв'ю.

За його словами, американці продовжать допомагати Україні, і крім того, планується ще кілька поставок артилерійських систем залпового вогню.

Сенат США, фото: скріншот з відео

"Ми будемо допомагати українцям, чим зможемо, і якомога швидше. Озброєння надходить з рекордною швидкістю, якої я ніколи не бачив. Поставки здійснюються буквально кожен день. І не тільки з США, хоча ми є найбільшим донором. Більше 40 інших країн також в тій чи іншій формі вносять свій внесок у забезпечення безпеки", - заявив він.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Українська сторона буде самостійно при цьому визначати, які операції і як потрібно проводити. Це вже власність Збройних сил України, і США не будуть ні на що претендувати.

Західні партнери України хочуть якомога якнайшвидшої перемоги над Росією, тому роблять все, що в їх силах.

Ракетні комплекси HIMARS

"Ми хочемо, щоб Україна досягла успіху на полі бою, і хочемо, щоб вони досягли успіху за столом переговорів, якщо до цього дійде. Зараз, очевидно, ми не перебуваємо на цій стадії. Але ми вважаємо, що саме президент Зеленський повинен визначити, як буде виглядати перемога. На відміну від росіян, ми поважаємо рішення українських виборців обрати його на цю посаду", - додав Джон Кірбі.

Джо Байден, фото: скріншот з відео

До слова, ймовірною він назвав зустріч і Джо Байдена з російським диктатором, якщо цього вимагатимуть інтереси національної безпеки.

Нагадаємо, що в Херсоні ліквідували чергового колаборанта – загинув на місці

Раніше повідомлялося, що українські льотчики мають шанс перейти на американські винищувачі F - 15 і F-16, росіянам вже не сховатися

Також, кілька причин, чому ЄС зобов'язаний прийняти Україну до свого союзу - очевидні факти