В Україні вже понад 130 днів триває повномасштабна війна проти рашистів, розпочата ними ж 24 лютого 2022 року, коли вони рано-вранці вторглися на нашу територію з кількох напрямків.

За чотири місяці вторгнення воїнам ЗСУ вдалося "денацифікувати" понад 36 тисяч росіян... точніше, зробити їх "хорошими". І зараз весь світ підтримує Україну, звичайно ж, окрім країни-агресора, Білорусі, Сирії, КНДР та Китаю.

Руйнування під час війни, фото: facebook.com/gazetaPK

Але виявилося, що навіть такі маленькі країни, як Нова Зеландія, що знаходяться за тисячі кілометрів від нас, не втрачають можливості допомогти Україні. Про це розповіла прем'єр-міністр Джасінда Ардерн у рамках The Late Show with Stephen Colbert.

— Незважаючи на величезну відстань між вашими країнами... Нова Зеландія надіслала Україні гроші, спорядження та військові тренування. Який меседж ви та ваша країна хочете донести про місце Нової Зеландії у світі?

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

— Я розмовляла кілька тижнів тому із прем'єр-міністром України. Пам'ятаю, як сказала: "Будь-який внесок у такий час, особливо від країни населенням у 5 млн, виглядає таким мізерним, на тлі всього, що відбувається". Пам'ятаю, як сказала: "Ми маленькі, але що ми можемо зробити і що ми робимо". І він сказав мені - це не про "мало" чи "багато". Це ті, хто відреагував, і ті, хто ні. Ви відреагували. І цим все сказано.

— Це не про розмір. Це про цінності. У такі моменти бути разом, незважаючи поряд ви чи на іншому кінці світу, показує, що ми не дозволимо цьому конфлікту бути непомітним. Ми говоритимемо, виступатимемо проти цього. І бути разом до його завершення.

Нагадаємо, радник ВП Подоляк закликав лідерів ЄС позбутися ілюзій щодо путіна: "Він уже веде війну з Європою"

Як повідомляв "Знай.uа", у США не збираються підштовхувати Володимира Зеленського до переговорів, вважають ще не настав час

Знай.ua писав, американці допомагають ЗСУ звільнити Харківську область і збити логістику окупантів: ще одна фобія росіян