Колишній радник голови Міністерства внутрішніх справ України Віктор Андрусів назвав причину, через яку Україна не зламалася, і тримається вже майже шість місяців війни.

Про це він написав у своєму особистому Telegram каналі, де регулярно висловлюється на цю тему.

Йдеться, на його думку, навіть не в командуванні нашими військами, не в волонтерському русі, а також не в допомозі Заходу. Все це, безумовно, важливо, і відіграло свою певну роль. Проте головною причиною нашої боротьби стала єдність українського народу.

Віктор Андрусів

"За всю нашу тисячолітню історію мені важко згадати історичний момент такого виклику, перед яким ми всі були єдині. мали такого рівня єднання нашого народу. Це виглядає як пафос та слова, але насправді ні, це дуже практична цінність” – пише Віктор Андрусів.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

З перших днів повномасштабного настання ми поставили всі свої сили на перемогу України. Підтримували біженців, ставали частиною ЗСУ, зайнялися волонтерством, віддавали останні заощадження на армію. Все це одна з головних причин, чому ми не зламалися. Єдність дозволила мобілізувати всі наші ресурси і порушити плани російських окупантів на багатьох напрямках. Зокрема йдеться про Київ та область.

ЗСУ, фото: Facebook

"Переведення війни в довгострокову, вимагає ще більшої єдності від нас. Ми почнемо переживати не лише лихо війни, а й її наслідки – серйозна економічна криза. І лише від нашої згуртованості та єдності залежить, як ми зможемо впоратися з цими погрозами. Тому сьогодні й завтра, і аж до перемоги – єдність має превалювати все інше.Той, хто зруйнує нашу єдність, зруйнує нашу оборону.І тут, я хочу наголосити: це стосується влади, як і будь-якого іншого.А все інше після перемоги. до війни чи під час війни – доведеться відповісти. Але знову – лише після перемоги” – підсумував чоловік.

Нагадаємо, що провокаторка показала "вареник", щоб увібрати погрози через війну в Україні

Раніше повідомлялося, що Кремль під загрозою в'язниці та тортур збирає "добровольців" для війни в Україні

Також, Валерій Залужний навів плачевну статистику російських злочинів: 40-60 тисяч снарядів по людях на день