За словами речника повітряних сил України Юрія Ігната, росії може знадобитись лише 4 дні на підготовку до наступного ракетного удару по Україні. Про це він розповів в ефірі телеканала Київ24.

Як відомо, з минулої атаки по Києву минуло лише 4 дні. Навіть прогнози західних експертів виявились хибними, адже вони говорили що невдовзі такого масованого удару просто бути не може.

Обстріл Києва російськими окупантами, скріншот: YouTube

"Для підготовки, я думаю достатньо тих кількох днів. Спланувати, якщо у них є певні шаблони", – відповів Ігнат на запитання журналіста.

До своїх слів він додав, що кожна ракета має своє програмування, яке закладають при запуску. Туди входить маршрут – де їй звернути, де піднятись та де нанести удар. Цим займаються певні спеціалісти. Питання залишається у кількості ракет, скільки вони можуть собі дозволити випустити їх наступного разу, щоб не чіпати і швидко відновити свій стратегічний запас.

Популярні новини зараз

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Будинок, біля якого збили балістичну ракету, кадри з відео

За словами речника, росіяни давно вже перейшли на запас ракет, який є недоторканим. Калібри вони останнім часом не використовують, а в останні удари не було жодної ракети. Це свідчить про те, що їх недостатньо, щоб атакувати в повному обсязі.

Варто нагадати, що 2 січня росіяни здійснили масований ракетний удар. Більшість ракет прийшлася на столицю. Але ППО показали вражаючі результати, показавши рекорд збиття.

Нагадаємо, портал Знай інформував, "Побажання одне...": архімандрит Авраамій звернувся до воїнів ЗСУ у дуже важкий для них час

Раніше на порталі Знай повідомлялося, окупант намагався врятуватися, але наздогнати БТР не вийшло: "своїх не кидають" навпаки

Також, наш портал інформував, воїн ЗСУ згадав, як довелося в окупантів кидати каміння замість гранат: "Вони падали і..."