Олександр Коваленко – військово-політичний оглядач пояснив, чому агресор не може постійно нарощувати удари по України. Про це розповіли у Телеграфі.

Часто вони такі атаки проводити не можуть, адже безпілотники треба накопичувати. За січень було здійснено удари 274 дронами такого типу. У грудні вони застосували набагато більше – 625 дронів.

Іранські дрони, фото з відкритих джерел

Після грудня наймасовішим за ударами безпілотниками виявився вересень. Тоді окупанти завдавали удари 504 дронами. Також "продуктивний" був і травень – з 406 дронами.

Уже в січні цього року ворог наглядно показав, що єдиного боєкомплекту для здійснення нальотів у нього немає. Тобто атаки не можуть бути систематизованими по деяким причинам. Вони залежать від іранських поставок , а його потужностей не вистачає для постійних масованих нальотів на міста України. Щодо тенденцій – перед масовими нальотами є місяць мінімум, коли удари стають найменш інтенсивними.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Для ФОП вступили у дію нові правила

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

нічна атака дронами окупантів на Київ 30 травня

Іншими словами, перед масивними атаками росіянам довелось економити на боєприпасах. Але це не означає, що Іран не в змозі накопичувати потужність виробництва. Дані потужності є і вони навіть можуть бути більшими, ніж у росії. Тому не виключено, що у цьому році вони можуть наростити виробництво, достатнє для постійних атак росією.

Тож, не виключено, що наступний серйозний наліт шахідами може плануватись травні. Цього періоду якраз достатньо для накопичення більш-менш серйозного арсеналу дронів.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, підпалів військкоматів стає все більше – люди незадоволені, але це нічого не змінить

Раніше наш портал інформував, військовий експерт розповів, якою може бути стратегія ЗСУ на 2024 рік

Також портал Знай повідомляв, росіяни будуть запускати дрони, і там щось буде нове, не таке, як раніше, - Анна Атаманова