В останній час, у зоні конфлікту, російські окупаційні сили активізували свої зусилля, використовуючи тактики, які нагадують дії в Авдіївці.

Терористичні формування намагаються віджати українські території, вдаючись до застосування авіабомб, безпілотників та артилерії, особливо в районі Часового Яру.

Фото: dyvys.info окупанти

За словами колишнього голови Служби зовнішньої розвідки Ніколая Маломужа, який виступив на телеканалі FREEДОМ, стратегія ворога полягає у спробі перекрити логістичні шляхи та розвинути наступ у бік Константинівки, Краматорська, а в перспективі і Слов'янська.

Він вважає, що ці міста є ключовими цілями для агресора.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Показати ще

Генерал Маломуж зауважив, що на даний момент противник сконцентрував свої зусилля на вирішенні тактичних завдань на передовій. Авіацію задіюють дуже обережно, лише під час критичних атак.

Він додав: "За деякими нашими даними, російські льотчики вже відмовляються від вильотів. Коли потрібно забезпечити ефективне просування, окупанти вдаються до використання фосфорних бомб, а також снарядів із хімічно активними речовинами, що викликають подразнення. Це здійснюється з метою тимчасової нейтралізації наших бійців. Хоча це і не є прямою хімічною атакою, такі дії виявляються вкрай ефективними проти військових."

Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Тактика використання різноманітних видів озброєнь, включаючи хімічні засоби, свідчить про намагання російських сил зламати опір України шляхом тиску та залякування. Ця стратегія, як зазначає Маломуж, має на меті створити умови для просування окупантів у ключові регіони та дестабілізувати ситуацію в цілому.

Окупанти. Фото: кадр з відео

Знай.ua вже розповідав про нелюдську тактику терористів – окупанти використовують полонених воїнів ЗСУ як живі щити. Відео, яке можна знайти у мережі – черговий доказ військових злочинів та нелюдської жорсткості окупантів на нашій землі. На записі видно, як солдат РФ покладає дуло автомата на плече українця і стріляє у напрямку позицій ЗСУ, ховаючись за його спиною.