Винищувачі готові, а інструктори очікують на новому навчальному центрі в Румунії, який був створений для навчання українських пілотів керуванню літаком F-16.

Про це пише The New York Times та зазначає, що досі незрозуміло, коли українські пілоти розпочнуть навчання в центрі на авіабазі Фетешті на південному сході Румунії, яку також використовують союзники з НАТО для навчання на винищувачах.

Це не означає, що підготовка пілотів України не ведеться. Очікується, що дванадцять пілотів — менше, ніж повний ескадрон — будуть готові вести бойові дії на F-16 вже цього літа після 10 місяців навчання в Данії, Великобританії та Сполучених Штатах.

Скільки літаків дадуть

До моменту повернення пілотів в Україну буде доставлено лише близько шести F-16 з приблизно 45 винищувачів, які обіцяли європейські союзники.

"Україна відчайдушно потребує більше зброї будь-якого виду, оскільки вона стикається з нестачею артилерійських снарядів та інших боєприпасів, у той час як республіканці в Конгресі США затримують додаткову військову допомогу. F-16, ймовірно, будуть оснащені ракетами короткої та середньої дальності та бомбами, частково компенсуючи нестачу наземних боєприпасів", – пише видання The New York Times.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Гостра необхідність

Сьогодні Україна відчайдушно потребує нових західних літаків на фоні того, що Росія усе більше використовує важкі керовані авіабомби на фронті, знищуючі наші позициці. Також Знай.ua повідомляв, що російський пілот спеціально спрямував палаючий літак на українське село.