Сполучені Штати Америки у своєму щорічному звіті розвідувальної спільноти вказали на те, що Російська Федерація продовжує розробляти ракети великої дальності з ядерними боєголовками та може застосувати ядерну зброю.

У документі зазначено, що Росія планує продовжувати модернізацію свого арсеналу ядерних воєнних засобів і володіє найбільшим і різноманітним запасом ядерної зброї. Москва вважає свій ядерний потенціал необхідним для стримування та досягнення своїх цілей у потенційному конфлікті проти США і НАТО, розглядаючи його як кінцеву гарантію для Російської Федерації.

Володимир путін, кадр із звернення

"Загроза використання Росією ядерної зброї викликає занепокоєння на тлі нездатності Росії швидко та рішуче перемогти на полі бою, а також українських ударів всередині Росії", - йдеться у звіті.

Також зазначено, що у 2023 році Путін публічно оголосив про свою готовність розмістити ядерну зброю в Білорусі на тлі довготривалих прохань Мінська.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Ядерна боєголовка, скріншот: Youtube

"Москва продовжить розробку ракет великої дальності з ядерними боєголовками та підводних систем доставки, які призначені для проникнення чи обходу американської протиракетної оборони. Росія розширює та модернізує свій великий і різноманітний набір нестратегічних систем, які можуть доставляти ядерні або звичайні боєголовки, оскільки, на думку Москви, такі системи надають можливість стримування противника, контролю ескалації потенційних військових дій і протидії силам США та союзників", - підсумували американські розвідники.

Раніше ми писали про те, що Дональд Трамп пояснив, чому путін бряцає ядерною зброєю.

Цього разу під час виступу у Джорджії, Дональд Трамп вже перейшов межу і назвав чинного президента "ідіотом".

"Якби у вас був справді здібний президент, як я, то я хочу вам сказати, що ми були б у повній безпеці. Тепер путін говорить про ядерну зброю. І знаєте чому? Тому що він знає, що президентом США є ідіот, з яким він може впоратися" , - заявив кандидат на пост президента США Дональд Трамп у зверненні до своїх прихильників у Джорджії