Президент України Володимир Зеленський в етері розповів про можливий наступ російських військ, який, за його припущеннями, може відбутися наприкінці травня або в червні.

Хоча президент не назвав конкретних деталей цього можливого наступу, він підкреслив важливість підготовки до можливих загострень.

Президент України Володимир Зеленський

Зеленський також зазначив, що хоча ситуація на сході України стабілізується, вона все ще залишається напруженою. Президент підкреслив, що для успішного протистояння можливому наступу потрібна допомога для підготовки бригад та підрозділів.

"Сьогодні ситуацію на сході стабілізовано, наскільки це можливо. Дивлячись на факт дефіциту відповідної зброї, амуніції, дивлячись на те, що ми починаємо готувати бригади до відповідних важливих для нас дій, ми стабілізували ситуацію. Вона краща за ту, яка була 2-3 місяці назад. Ми всією інформацією ділимося із нашими партнерами і говоримо, що Росія буде готувати контрнаступальні дії. Це може бути кінець травня чи червень місяць... Нам треба зараз допомога, щоб готувати відповідні бригади, яким прийдеться воювати за нашу землю особливо в момент контрнаступальних дій, які Росія хоче почати "

Він також відзначив необхідність посилення обороноздатності України, зокрема за допомогою американських систем протиракетної оборони Patriot і додаткової артилерії.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

За його словами, важливість співпраці з Сполученими Штатами у забезпеченні безпеки України і висловив надію на продовження підтримки з боку американського уряду.

Він закликав до обережності та підготовки до можливих небезпек, що можуть виникнути у зв'язку з можливим наступом російських військ.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, повітряних тривог побільшає: українців попередили про небезпеку

Також, Знай.ua писав про Олександр Мусієнко розповів, чи встигне Конгрес вчасно проголосувати за допомогу Україні