Збройні сили України ведуть важку боротьбу на Харківщині. Денис Ярославський, керівник одного з підрозділів ЗСУ, розповів, що ворожі війська вдалося зупинити, але ситуація у Вовчанську залишається напруженою через відсутність лінії захисту.

За словами Ярославського, у місті розпочалися вуличні бої з російськими військами. Один із ворожих загонів був успішно зупинений ударною аеророзвідкою 1-го СБ 57-ї бригади, а бригадна артилерія добила їх разом із технікою вогневої підтримки.

"Сьогодні ударна аеророзвідка 1 СБ 57 бригади зупинила просування "Шторм Z", бригадна арта спрацювала чудово і добила роту Z разом із їхньою технікою вогневої підтримки.", – написав військовий у Facebook.

Командир ЗСУ про ситуацію у Вовчанську. Фото: Facebook

Проте він зауважив, що ворог стягує додаткові сили до Вовчанська. Відбуваються вуличні сутички, місто оточене, а оборонна лінія повністю відсутня.

Популярні новини зараз

Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням

Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути

Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів

Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців

Показати ще

Командир підрозділу ЗСУ повідомив, що першої лінії фортифікації та мін не виявлено, і ворожі сили легко проникли в сіру зону, яка, насправді, мала б бути безпечною.

"Першої лінії фортифікації та мін просто не було. Ворог вільно увійшов у сіру зону, по всій лінії кордону, яка в принципі не повинна була бути сірою! За 2 роки на українському кордоні мали стояти бетонні укріплення в мінус 3 поверхи!" - написав військовослужбовець.

Ярославський та його бойові товариші припускають можливість корупційних схем або навмисного саботажу:

"Протягом двох років на українському кордоні мали бути побудовані бетонні укріплення на глибину до мінус трьох поверхів у землі! Проте навіть мін не було. Ми приходимо до висновку, що це або безглузде розкрадання, або умисний саботаж!"

За інформацією командира, військових з 125 ТРО примушували підписувати акти прийняття-передачі фортифікаційних споруд, які ще не були готові навіть на 30%.

До того ж зараз ЗСУ доводиться боротися за території, які були відновлені під час Харківського контрнаступу у вересні 2022 року. Ярославський впевнений, що хтось умисно підставив голову держави, запевнивши його, що область надійно укріплена.

Нагадаємо, Критична фаза війни: командувач Сухопутних військ виступив з важливою заявою

Раніше ми повідомляли, що Зловмисники спаплюжили катер інспекторів Держекоінспекції: згоріли двигун та обладнання

Також, Сира курка, хліб у плісняві та й незрозумілі котлети: ексвійськовослужбовець поскаржився на харчування в армії